Maandag 24 April 2006

WLAN op het balkon


Afgelopen week heb ik mijn laptop ontvangen. Dit weekend heb ik er een engsltalige windows op geinstalleerd. Ik heb nog geen internet, maar stuur deze mail vanaf mijn balkon. Iemand bij het hoofdpostkantoor zal het briefje van de duif halen en zoe goed mogelijk over typen, ik hoop dat dat gelukt is....

Nou...bijna. Ik gebruik hier het draadloos internet van iemand anders, die zijn toegang niet beveiligd heeft. Het bereik is vrij minimaal, maar het werkt vanaf mijn balkon dus net. Volgende maand neem ik wel gewoon een aansluiting in mijn kamer, maar om voor die paar dagen nog de kosten voor deze maand te betalen leek me niet zo'n goed idee. Bovendien kan ik zo nog eens van de frisse lucht en mijn uitzicht genieten!

Afgelopen zaterdag bleek ik trouwens vanuit mijn voordeur een geweldige blik op de Mount Fuji te hebben. De eerdere dagen was het daar niet helder genoeg voor helaas. Ik wacht nog op het moment dat ik echt een goeie foto kan nemen, want het contrast was nog niet echt geweldig (hopelijk binnenkort nog wat helderder weer). Er ligt trouwens nog erg veel sneeuw op die bult, dus ik gok dat het eind juni wordt ofzo voordat ie te beklimmen is zonder al te veel rare toeren.

In ieder geval ben ik erg tevreden met mijn laptop, hij is wat aan de zware kant misschien, maar hij is lekker snel. Ik moet nog wel kijken hoe ik een aantal specifieke programmas en drivers installeer, zoals die voor de sneltoetsen voor internet, mail en media-player. De meeste programmas op meegeleverde CD (en in ieder geval alle readme-files) zijn in het japans, dus zoeken werkt niet echt.

Nou, tot zo ver de balkon scene, het is een aardige lap text geworden, dus ik denk dat ik hem ook maar als (tussentijdse) update op de site ga zetten.

Groeten,
Jorg