![]() |
Stoofpeertjes |
For this you need special pears that are small and hard, they slowly soften up and turn red when cooked for a couple of hours. These pears (stoofpeertjes: "Gieser Wildeman") are probably only available in the Netherlands, so the recipe is stated in Dutch.
| 8-10 peertjes ("Gieser Wildeman") | schil maar laat steeltje eraan | inwrijven | in een pan met dikke bodem doen, niet meer dan 1 laag peertjes | toevoegen tot de peertjes net gaan drijven | met deksel erop 5-10 uur zachtjes koken, peertjes af en toe keren | peertjes uit de pan nemen | |
| kaneelpoeder | |||||||
| 1 fles (goedkope) port | |||||||
| 5 eetlepels bruine bastaardsuiker | |||||||
| 1 zakje vanillesuiker | aan kookvocht suiker naar smaak toevoegen en indikken | binden tot stroperige saus | |||||
| 2-3 kruidnagelen | |||||||
| 1 kaneelstokje | |||||||
| water/rode wijn | |||||||
| 100-200g bruine bastaardsuiker | |||||||
| bindmiddel | |||||||
Copyright Jorg Entzinger 2005
