 |
Stoofpeertjes |
For this you need special pears that are small and hard, they slowly soften up and turn red when cooked for a couple of hours. These pears (stoofpeertjes: "Gieser Wildeman") are probably only available in the Netherlands, so the recipe is stated in Dutch.
8-10 peertjes ("Gieser Wildeman") |
schil maar laat steeltje eraan |
inwrijven |
in een pan met dikke bodem doen, niet meer dan 1 laag peertjes |
toevoegen tot de peertjes net gaan drijven |
met deksel erop 5-10 uur zachtjes koken, peertjes af en toe keren |
peertjes uit de pan nemen |
kaneelpoeder |
|
1 fles (goedkope) port |
|
5 eetlepels bruine bastaardsuiker |
1 zakje vanillesuiker |
aan kookvocht suiker naar smaak toevoegen en indikken |
binden tot stroperige saus |
2-3 kruidnagelen |
1 kaneelstokje |
water/rode wijn |
|
100-200g bruine bastaardsuiker |
|
bindmiddel |
|
Copyright Jorg Entzinger 2005